The Crowned Clown

K-doramák
Avatar
mikaz
Hozzászólások: 87
Csatlakozott: 2014.01.29. 19:31

2019.03.14. 20:11

Kedves Zzzizzzi! Kim Sang Kyung és Kata58 lelkesedése miatt figyeltem fel a sorozatra. Köszönöm a teljes fordítást! Jövök, ha megnéztem. A téma érdekes, már a sztori alapja is elgondolkodtató.
사랑이란 바로 기적같은 것이다. 더 많이 나누어줄수록 더 많이 가지게 된다.
A szeretet csodálatos dolog, nem fogy, ha adsz belőle, hanem gyarapodik.
Avatar
mikaz
Hozzászólások: 87
Csatlakozott: 2014.01.29. 19:31

2019.03.29. 20:34

Kedves Zzzizzzi! Miközben írom, hallgatom a film zenéjét. Kellemes, szép sorozat volt. Bár nem szeretem túlzottan a történelmi fikciókat, itt az alapötlet roppant érdekes lehetőségeket nyújtott,hogy a csoszoni udvar fonákságait hitelesen ábrázolják.
Láttam a Masquerade mozit. A film mélységeihez illett Lee Byung Hun és Han Hyo Joo felejthetetlen, érett játéka.
Bátor vállalkozás volt a sorozat készítői részéről két fiatal színészre osztani ugyanezt a párosítást. De Yeo Jin Goo és Lee Se Young bájos kettőse, fiatalos, humorral átszőtt játéka tökéletesen illett a forgatókönyvben megálmodott karakterekhez. Yeo Jin Goo már gyerekszínészként is bizonyított, itt a kettős szerepben pedig komoly színészi alakítást nyújtott. A kis Buja -(A Korean Odyssey), én ebben a sorozatban ismertem meg- most más arcát mutathatta meg. Szép és meggyőző királyné volt.
De azért a nagy öregek sokat adtak az egész értékéhez.
A kedvencem most is Kim Sang-Kyung volt. Lee államtitkár rajongó álmodozó és a politikai realitások miatt komoly bűnöket elkövető, sokszor megalkuvó, ellentmondásos figura. Kemény harcot vív saját lelkén belül, örlődik. A szenvedése csak a bohóc naivitása és erkölcsi tisztasága láttán oldódik fel, ekkor találja meg végre önmagát. De ez már későn érkezik, a bűnök miatt a bukása elkerülhetetlen,bár fájdalmas volt látni.
Ahogy ragyogó Kwon Hae-Hyo játéka is. Shin Chi-Soo-ként már-már ördögi, egyes jelenetekben félelmetesen ronda is a vicsorításaival. Nagyon lehetett utálni. Épp annyira, amennyire szerethető pl. a Cain és Abel orvosaként.
Ellenpontja az eunuch. Jang Gwang szinte mindig ellenszenves figura, most ez a nagypapás aggódás igazán jól állt neki. Láthatóan ő is jólérezte magát ebben a szerepben.
Kiemelném a csodálatos zenei anyagot, telitalálat a romantikus jelenetekhez megidézni Schubert szerenádját. A királyi palota kertjében készült beállítások látványként is lenyűgözőek.
Köszönöm a szép feliratot! Ezzel vált teljessé az élmény.
사랑이란 바로 기적같은 것이다. 더 많이 나누어줄수록 더 많이 가지게 된다.
A szeretet csodálatos dolog, nem fogy, ha adsz belőle, hanem gyarapodik.
Válasz küldése