Obstetrics and Gynecology Doctors (Complete)

K-doramák
Avatar
mikaz
Hozzászólások: 87
Csatlakozott: 2014.01.29. 19:31

2018.08.31. 19:42

Kedves Cloverwl! Sokáig várakozott, de nagyon gyorsan a végére értem. Kata soraihoz csatlakozom, nekem is hiányozni fognak, megszerettem őket.
A fő és mellékszereplők is kedves karakterek. Ko Joo-Won ragyogó, rajongó szemei nehezen feledhetőek. Seo Ji-Suk huncut mosolyát is szívesen nézném még. Az ő karakterében a nyíltan vállalt keresztény értékrend is szimpatikus volt. Song Joong-Ki pedig, így visszafelé haladva az időben, mert ma már befutott sztár a Descendants of the Sun óta, ebben a szerepében is meggyőző fiatal tehetség. Jang Seo-Hee végig idősebbnek tűnt, nehéz volt elhinni,hogy fiatalabb a rajongóinál. Ettől függetlenül tetszett a játéka, nagyon hitelesen alakította a határozott, tehetséges, önálló, a véleménye mellett következetesen kitartó nőt és orvost. A történet lezárása épp emiatt jó így. Csalódás lett volna egy rózsaszín ködbe burkolt happy end.
Az epizódok többnyire olyan eseteket dolgoztak fel, amelyek megtörténhetnek bárkivel, de remélhetőleg nem gyakori problémák. Gondolok itt pl. a bőrbeteg csecsemőre. Gyanítom, hogy az érdeklődés fenntartása mellett tanító szándék is vezette a forgatókönyv íróját. Megható és tanulságos mindegyik baba és anya története, ahogy a fiatal lány esete is elgondolkodtató. Különösen a gyermekükön nyerészkedő szülők. Döbbenetes a párhuzam az orvos fiúkat érdekházasságba hajszoló szülők viselkedésével. Egyik szülőpár sem törődik a gyermeke érzéseivel. Még a régi beidegződések, a szervezett házasságok, vagy a lányukat rabszolgának eladó csoszon-kori emberek szokásai köszönnek vissza ezekben a karakterekben. Félreértelmezik a konfuciánus értékrendet, erőszakosak és durvák. A régi értékrend torzulásának kritikája mellett érdekes volt látni az ottani egészségügyi, biztosítási rendszert is. Nagy problémák lehetnek náluk is, de több mindent mégis jó lenne átvenni. Pl. a szuper kórházi felszerelést, a gyorsaságot vagy a jól működő sürgősségi ellátást.

Köszönöm a szép feliratot, s,hogy rátaláltál erre a sorozatra! Tanulságos, kellemes élmény volt!
사랑이란 바로 기적같은 것이다. 더 많이 나누어줄수록 더 많이 가지게 된다.
A szeretet csodálatos dolog, nem fogy, ha adsz belőle, hanem gyarapodik.
Kata58
Hozzászólások: 582
Csatlakozott: 2015.06.12. 10:46

2018.10.16. 15:33

De jó mikaz, hogy ráleltél erre a csodás nem hétköznapi sorozatra, és hogy ugyanúgy magával ragadott mint engem.! :-) l:-) .
Olyan jó lenne ha még azok is látnák akik amúgy nem igazán szívelik az orvosi történeteket, mert annyira megindító, szép, szomorú, időnként megkönnyeztető, néha a fájdalom, néha az öröm, megkönnyebbülés miatt. Az biztos, hogy nem lehet közönyösen nézni. Felnőtt fejjel is elgondolkodtató egyik másik jelenet..és akinek fiatal gyereke, lánya van, bizony ezeket a dolgokat is jó átbeszélni..mert van hogy egy filmen keresztül tanulhatunk, taníthatunk...és mivel nem velünk történnek a dolgok,/bár történhetne, vagy van a környezetben ilyen../
még esetenként szórakozunk is...hőseink csetlőbotlásán... LOL Éppen csak annyira, hogy ne legyen komor ez a területe sem az orvosi pályának, sőt, hátha valakinek annyira megtetszik, hogy esetleg ilyen területen képzeli el a jövőt. Mert jó dolog valakinek reményt adni.

Egyébként tudom nem ide tartozik, de mégis nem tudom megállni, hogy ne említsem akár a LIVE..akár a Voice sorozatokat, melyek szintén elég komoly kérdéseket tesz fel az embernek, és rácsodálkozhat a rendezők, színészek csodás együttműködésének, a fényképezés csodájára, hogy egy árnyék egy villanás, egy sóhaj mennyi mindent tud jelenteni, és ezek a történetek remek korrajzok is. Van amit nem tudnék itthon elképzelni, és van amit bizony át lehetne venni...mindig van hova fejlődni.... LOL
A Fordítóknak pedig itt is köszönöm a munkáikat, bármely sorozatról filmről legyen is szó.
A nézők pedig legyenek olyan bátrak, hogy írjanak az érzéseikről, gondolataikról, elvégre biztosan nem csak egy köszönömre telik... :-) :-D (h5)
Válasz küldése