First Love(1996) 15/66

K-doramák
lintka

2025.09.13. 08:33

HaNa írta: 2025.09.13. 07:46 Kedves Lintka, ezt a RAR fájlt fogalmam sincs hogy kell használni. Úgy jön le, mintha egy film lenne, hogy kell ebből elővarázsolni a feliratot. Üdv.
Kedves HaNa! Ezt a programot kell letöltened (WINRAR) https://letoltokozpont.hu/letoltes_prog ... =1910&k=33
Ha már a gépeden van, megnyitod a 12. résznél a RAR fájlt(rákattintasz) és kijelölöd a másodikat és a menüsorban van a kicsomagolás. Megkérdi, hogy "hova", és a legördülő ablakban bejelölöd, hova akarod letölteni.
Próbáld meg. (cheer)
Üdv. lintka
Befejezett sorozataim: Family's Honor/Glory of the Family,
Endless Love(2014), Beautiful Days(2001), Comrades(2010)/Legend of the Patriots, Handsome Guy and Jung Eum/The Undateables, My Golden Life, Kang Goo's Story, 12 Years Promise/Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion,
Truth/Honesty(2000), Wedding(2005), Mr. Duke
Filmfordításom: Oh! My Gran(2020)
Folyamatban: First Love(1996)

Kép
Marcsi

2025.09.21. 05:20

Kedves Lintka!
A 13.-ik ész csak kóddal lehet megnyitni. Hol lehet hozzájutni ehhez?
Köszönettel: Marcsi34
lintka

2025.09.21. 09:36

Marcsi írta: 2025.09.21. 05:20 Kedves Lintka!
A 13.-ik ész csak kóddal lehet megnyitni. Hol lehet hozzájutni ehhez?
Köszönettel: Marcsi34
Kedves Marcsi!
Beleestem abba a hibába, hogy rávettem magam egy ilyen hosszú sorozat fordításába, tudva, hogy nincs hozzá angol felirat.
Közben szerencsésen alakult a helyzet, mert a KBS America nagy kiterjesztésű videói lehetővé teszik egy bizonyos program számára a hardsubos feliratot SRT felirattá varázsolni, és benne van az időzítés is. Ide eljutni nem kis feladat volt, ami nem kevés anyagi ráfordítással és munkával járt. Nagy lelkesedéssel és szeretettel csináltam az eddigieket, amiért nem várok mást, csak azt, hogy akit érdekel ez a sorozat, tegyen egy "Köszönömöt" az Ázsia Ékkövei oldalon, mert van adatlapja. Semmi többet nem kértem, ott ki is fejtettem, hogy ennyit tegyenek meg, mert ennyi visszajelzés kell a lelkemnek.
Tudtam, hogy nem sokakat érdekel, mert kissé régimódi a feldolgozás, de aki elolvasta az ismertetőmet, tapasztalhatta, hogy Korea újkori történelméből kap ízelítőt a néző. Nem beszélve a szereplőgárdáról, akik ma is a legnépszerűbb színészek közé tartoznak.
De mit kellett tapasztalnom? Boil54 feltette a Videára az eddig lefordított részeket. Természetesen nem vette figyelembe, hogy ilyenhez nem járulok hozzá. Biztos nem járt itt, csak az Ázsia Ékköveiről szerezte be a fordításomat. Van egy csoportja a Facebookon, rengeteg taggal. Én nem vagyok a zárt csoport tagja, de egy ismerősömtől értesültem, hogy írt ajánlót a First Love(1996) sorozathoz. Nagy volt az öröm, 190 szmájli, 48 hozzászólás és nagy hála Boil54-nek. Igaz, hogy kérte a rajongóit[ (megnéztem a Videán a videóit több mint 10 millióan, pontosan: 10.905.043, nézték meg, röpke 4 év alatt., hogy köszönjék meg nekem az Ázsia Ékkövein, de azt egy szóval sem említette, hogy ne neki, hanem lintkának legyenek hálásak azért, hogy a koreai, vagy az angol nyelv hiányában, érthetik is, amit néznek. Egy valaki szívlelte meg a kérését, mivel nem találja a 13. részt a Videán. remélem, nem is fogja.
Marcsi, megadom Neked üzenetben a jelszót, de nagyon kérlek, ne add át senkinek, mert ha megtapasztalom, hogy Boil54 megkapja, nem fogom tovább megosztani a fordításomat.
Te régóta figyelemmel kíséred a munkámat, és most is segítségemre voltál, tehát küldöm a jelszót.
Üdvözlettel: lintka
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lintka 2025.09.21. 20:02-kor.
Endless Love(2014), Beautiful Days(2001), Comrades(2010)/Legend of the Patriots, Handsome Guy and Jung Eum/The Undateables, My Golden Life, Kang Goo's Story, 12 Years Promise/Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion,

Kép
Marcsi

2025.09.21. 09:54

Kedves Lintka!
Köszönöm a válaszod és a hozzám való kedvességed, Én is erre gondoltam amikor megláttam a kódolást. Igen Boil54 biztos, hogy nem járt itt és nem olvasta a leírtakat. Mivel Online semmit nem nézek így nagyon ellenszenves ez a tevékenysége, Lehetne kicsit körültekintőbb is. Csodálkozom, hogy a videa eddig még nem törölte az oldalát emiatt.
Sokan bukják ezt a sorozatot emiatt.
Köszönöm szépen és várom a leveledet. Üdvözlettel Marcsi34
lintka

2025.09.21. 11:17

Marcsi írta: 2025.09.21. 09:54 Kedves Lintka!
Köszönöm a válaszod és a hozzám való kedvességed, Én is erre gondoltam amikor megláttam a kódolást. Igen Boil54 biztos, hogy nem járt itt és nem olvasta a leírtakat. Mivel Online semmit nem nézek így nagyon ellenszenves ez a tevékenysége, Lehetne kicsit körültekintőbb is. Csodálkozom, hogy a videa eddig még nem törölte az oldalát emiatt.
Sokan bukják ezt a sorozatot emiatt.
Köszönöm szépen és várom a leveledet. Üdvözlettel Marcsi34
Marcsi! Itt elküldtem, nézd meg a leveleidet.

Kép
HaNa

2025.09.21. 19:33

Kedves Lintka, itt nálam jelszót kér a link, hogy le tudjam tölteni a feliratot. Még kicsit kutakodok, aztán azt hiszem nem idegesítem magam a keresgéléssel. Tudom miért van, olvastam. kiléptem, beléptem, próbáltam az előzőek alapján letölteni, de nem megy. A jelszót hol tudom megnézni???
lintka

2025.09.21. 19:55

HaNa írta: 2025.09.21. 19:33 Kedves Lintka, itt nálam jelszót kér a link, hogy le tudjam tölteni a feliratot. Még kicsit kutakodok, aztán azt hiszem nem idegesítem magam a keresgéléssel. Tudom miért van, olvastam. kiléptem, beléptem, próbáltam az előzőek alapján letölteni, de nem megy. A jelszót hol tudom megnézni???
Kedves HaNa!
Küldöm üzenetben a feliratokat a 13. részhez. Az első a ráégetett angol feliratos videóhoz van, a második az időzített.
Kérlek, ne add tovább! Benned megbízom, hiszen évek óta támogatóm voltál a biztatásoddal és kedves szavaiddal.
Nem akarlak megfosztani ennek a sorozatnak az élményétől, ezért, amikor itt felteszem az újonnan lefordított rész feliratát, Neked egyből küldöm. Belépve a leveleidnél megtalálod. Elnézésedet kérem ezért a kellemetlenségért, de nem tudom elviselni, hogy egyesek nem szégyellnek mások fordítói munkájából saját javukra profitálni.
Remélem, megtalálod a küldeményt. A jelszót is küldöm.
Üdv. lintka

Kép
HaNa

2025.09.23. 18:30

Drága Lintka köszönöm szépen a válaszodat. Már többet nem kisérletezek. Annyira elállítottam a gépet, hogy nem tudom visszacsinálni arra amilyen volt. Inkább vállalom, hogy nem látom a sorozatot. Még kicsit kínlódok vele így, aztán szakembernek kell visszaállítani. Sajnos csak elrontani tudtam, már visszafelé nem tudom az utat. Megértelek, hogy ideges vagy, drága munkád odalesz.
Még egyszer köszönet,
lintka

2025.09.24. 10:29

HaNa írta: 2025.09.23. 18:30 Drága Lintka köszönöm szépen a válaszodat. Már többet nem kisérletezek. Annyira elállítottam a gépet, hogy nem tudom visszacsinálni arra amilyen volt. Inkább vállalom, hogy nem látom a sorozatot. Még kicsit kínlódok vele így, aztán szakembernek kell visszaállítani. Sajnos csak elrontani tudtam, már visszafelé nem tudom az utat. Megértelek, hogy ideges vagy, drága munkád odalesz.
Még egyszer köszönet,
Kedves HaNa!
Nagyon sajnálom, hogy nem boldogultál a letöltéssel. Mivel ide be tudsz lépni, már nem olyan nehéz megtalálni, amit levélben(privát üzenetben) küldtem.
Az oldal jobb felső sarkában jelzi is a privát üzenet érkezését számmal. Arra kattintva, ott kell lennie, amit küldtem, mégpedig a jelszót és két felirat linket, ami egyből letölthető.A fordítást folytatom, de amíg a Videára feltöltő nem változtat a hozzáállásán, a feliratokat titkosítva itt lehet csak elérni. Az Ázsia Ékköveire nem töltöm fel.
Megértésedet megköszönve, szeretettel üdvözöllek: lintka

Kép
gizuskam

2025.09.24. 18:12

Kedves Lintka! Köszönöm az értünk végzett megfeszített munkádat. Remélem kitartasz a sorozat végéig, és nem hagyod cserben követőidet! Egy kérdésem lenne: a RAR fájlok kicsomagolásához szükséges jelszót mikor, és hogyan kapjuk meg?
Válasz küldése