Ezt a Momotaro étteremhez írtad? Hát, igen az kínai... akkor voltam másodszor kínaiban és azóta sem, de egyébként nagyon ízlett.UsagiYojimbo írta:Megnéztem a rámenétterem honlapján az étlapot, és nem túl biztató, hogy minden először kínaiul van, aztán magyarul, aztán angolul, és csak utoljára japánul...
Főzőcske
- UsagiYojimbo
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Írok két japán édességet, bár nem kimondottan sütemények, amiket a Curtural Trilogy-ban (magyarul Korea, Kína és Japán kultúrájának története címen futott) láttam, a 9. részben (Utcai ételek, ebben szerepel az okonomiyaki is):Dijus~admin írta:Ismertek olcsó és finom sütemény receptet?
- Ringoame:
Piros színű, fahéjas cukorszirupban megforgatsz egy pálcára/nyársra felszúrt almát. - Tamasen:
Egy ostyaszerű lapot karamelles szósszal bekennek, arra pörkölt mogyoródarabok kerülnek, azután egy szív alakú formában sütött tükörtojás, és végül majonéz.
Szerkesztve:
És két youtube video:
Tofus sajtos jégkrémtorta készítés, recepttel (japánul):
Az az egyik jelenet, a korábban már emlegetett Tampopo c. filmből, ami miatt 18-as karikát kapna nálunk:
És két youtube video:
Tofus sajtos jégkrémtorta készítés, recepttel (japánul):
Spoiler:
Spoiler:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára UsagiYojimbo 2014.04.10. 21:06-kor.
9 db AsiaTorrnets meghívó | MyDramaList
- UsagiYojimbo
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Itt egy rámen recept, igza angolul: http://www.japanesecooking101.com/ramen-recipe/
Köszi, nagyon guszta és tartalmas leves. Lementettem, egyszer megfőzöm.
- UsagiYojimbo
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Egy kis kínait? http://www.nosalty.hu/recept/kinai-szezammagos-csirkeUnni2011 írta:Köszi, nagyon guszta és tartalmas leves. Lementettem, egyszer megfőzöm.
Igazándiból a magyaros ízeket szeretem, de ez sem lehet rossz. A mézes páccal is akkor találkoztam először, amikor az unokaöcsém készítette elő a grillezéshez a húsokat. Meg kell, hogy mondjam, kellemes meglepetést okozott az így készült grillek ízvilága. Ezt a kínai receptet azért lementettem, köszi! A fiam szeret a kíniban enni, én bevallom, kicsit idegenkedem tőle. Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.UsagiYojimbo írta:Egy kis kínait? http://www.nosalty.hu/recept/kinai-szezammagos-csirkeUnni2011 írta:Köszi, nagyon guszta és tartalmas leves. Lementettem, egyszer megfőzöm.
- UsagiYojimbo
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Ha megnézed a szerveremen a /Korea/TV/CuturalTrilogy mappában az utcai ételek epizódot, abban szerepel egy olyan mondás, hogy "ami a földön, vízben, levegőben él, az így vagy úgy de a kínaiaknál asztalra kerül"...Unni2011 írta:Igazándiból a magyaros ízeket szeretem, de ez sem lehet rossz. A mézes páccal is akkor találkoztam először, amikor az unokaöcsém készítette elő a grillezéshez a húsokat. Meg kell, hogy mondjam, kellemes meglepetést okozott az így készült grillek ízvilága. Ezt a kínai receptet azért lementettem, köszi! A fiam szeret a kíniban enni, én bevallom, kicsit idegenkedem tőle. Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.
Hát ez az, pont ezért ódzkodom tőle.UsagiYojimbo írta:Ha megnézed a szerveremen a /Korea/TV/CuturalTrilogy mappában az utcai ételek epizódot, abban szerepel egy olyan mondás, hogy "ami a földön, vízben, levegőben él, az így vagy úgy de a kínaiaknál asztalra kerül"...Unni2011 írta:Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.
- UsagiYojimbo
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Unni2011 írta:Hát ez az, pont ezért ódzkodom tőle.UsagiYojimbo írta:Ha megnézed a szerveremen a /Korea/TV/CuturalTrilogy mappában az utcai ételek epizódot, abban szerepel egy olyan mondás, hogy "ami a földön, vízben, levegőben él, az így vagy úgy de a kínaiaknál asztalra kerül"...Unni2011 írta:Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.
Azért a kínai konyha nagyobb része nem olyan vészes, és eléggé hasonlít a magyar konyhához...
UsagiYojimbo írta:Hogy egyből el is kezdjem, én mostanában többször ettem yakisōbát, azaz sült/pirított tésztát.
Nagyobb áruházakban lehet kapni zacskós formában.
A régebbi csomagolása valami ilyesmi volt:
Az új meg ehhez hasonló:
Ezeket a képeket a gugli dobta ki...
Usagi, ezt megvettem a te isnpirációdra, és valami eszméletlen finom,instantban még nem ettem ilyen jó ízű tésztát.
Koszi a tippet!
Befejezett: Love rain, Cruel love, 49 days, Sad love story, The Inheritors/Heirs, Heirs Christmas edition special,Yawang. Temptation, Shadows of love, Ouroboros, Falling for innocence, Cook up a storm, Mystery queen, BG-Personal Bodyguard, Miss Pilot, The reason i cant findmy love, Killing for the prosecution,Tokyo Dokushin Danshi, Otona Joshi,
Folyamatban:Grande Maison Tokyo
Tervezett: Mystery Queen 2
bekkafeliratai@gmail.com
Folyamatban:Grande Maison Tokyo
Tervezett: Mystery Queen 2
bekkafeliratai@gmail.com